vrijdag 4 november 2011

Surf H4 - Pauwervoll H2

Op zaterdag 22 oktober mogen we aantreden tegen de nummer twee Pauwervoll H2. Helaas moet Rinus wegens een begrafenis afhaken en Henk is wegens vakantie ook afwezig. En dus treedt naast Ype ook recreant Marco aan om toch met één reserve op de bank kunnen te spelen.

Zoals eerder geconcludeerd ligt het verliezen van de laatste wedstrijden niet aan ons spel, maar aan het gebrek van een vaste coach. En daarom is een beroep gedaan op –de een jaartje niet spelende- Ton. Onze ex-penningmeester Hans zit voor aanvang ook op de tribune. Het inspelen ziet er klaarblijkelijk zo imposant uit, dat Hans al vóór de wedstrijd weer huiswaarts keert om te voorkomen dat de heimwee naar Surf Heren 4 hem te groot wordt. Marco laat bij het inspelen zien dat -hoewel zijn actieve volleybal-leven zich ruim 18 jaar geleden afspeelde in de pre-rallypoint historie- zijn techniek nog prima in orde is en hij nog een lekker balletje kan slaan.In de wedstrijd krijgt Marco dan ook meteen speelruimte.

Het begin van de eerste set is het echter maar lastig om meteen punten te pakken en al spoedig staan we een aantal punten achter. Deze achterstand wordt alsmaar groter en we verliezen met 9-25. Grootste dieptepunt van de set (en wedstrijd) is echter dat Marco tijdens deze eerste set almoet afhaken met een blessure. Na een zweepslag bij het tenniszes weken geleden is nu het andere been aan de beurt. Erg jammer want Marco leek een erg welkome speler binnen de Heren van Surf.

Bij aanvang van de tweede set roept Ton ons eens flink tot de orde. We moeten ons beter opstellen, er moeten meer ballen in het gapende middenveld en het blok moet iets meer naar binnen. Dat laatste blijft de hele wedstrijd een lastig punt, maar de aanwijzingen hebben wel effect. De set gaat gelijk op en de tegenstander wordt onder druk gezet. Aan het eind van de set trekt SURF net aan het langste eind en wordt de set met 25-23 binnengehaald.

Ton geeft zelfs aan dat het steeds leuker was om naar te kijken. Dat het nog leuker kan, blijkt in de derde set. De paas loopt inmiddels lekker en de smashes van Gerard, Dick, Martin en Ype brengen menig tegenspeler tot wanhoop. Pieter slaat wat minder hard, maar zijn ballen worden keurig op de lege plekken geplaatst. Rob prikt menig bal in het lege middenveld. In een volleybalshow lopen we snel een aantal punten uit en geven deze voorspong niet meer uit handen: 25-18. De setstand is 2-1.

Hoewel we vastbesloten zijn dan ook maar die vierde set ook even binnen te harken, blijkt dat in de praktijk iets lastiger. Pauwervoll heeft stiekum bij ons afgekeken hoe het volleybal ook al weer gaat en laat zien dat ze niet helemaal voor niets op de tweede plek staan. Bij Surf breekt de trainingsachterstand een beetje op en dus moeten we de set met 17-25 uit handen geven.

Met 2-2 wordt dat een vijfde set tot de 15 punten. Helaas laten we het in het begin van deze vijfde set een beetje liggen, en helaas lukt het ons niet meer deze achterstand goed te maken. De set wordt wordt verloren met 10-15 en de wedstrijd dus met 2-3. De eerste set even niet meegeteld hebben we echter een lekkere wedstrijd gespeeld en toch 2 sets gepakt van de nummer twee!!!

De evaluatie na de wedstrijd leert ons dat de keuze voor een vaste coach de juiste is geweest. In goed overleg wordt besloten dat Ton deze rol de rest van het gehele seizoen mag blijven vervullen.

Zaterdag de 29ste mag Heren 4 even rustig “bijtanken” tijdens het 40-jarige lustrumfeest van SURF.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten