dinsdag 5 november 2013

Spion

Zaterdag 2 november stond, voor het vlaggenschip van Surf, alweer de zesde competitie en derde thuiswedstrijd op het programma. Aangezien de eerdere twee thuis ontmoetingen eenvoudig met 4-0 gewonnen werden was het de vraag of het team na een weekje rust (trainen, is als je 3e staat, niet meer nodig) opnieuw de hooggespannen verwachtingen kon waarmaken. Helaas liet het publiek het deze wedstrijd (Gerard, Ton en Pieter …. de hapjes na afloop zijn nog steeds heerlijk…..) afweten. Doordat de tribunes door de geringe opkomst van het publiek slechts deels gevuld waren viel de door NVC afgevaardigde spion extra op. Drukdoende werden alle aanvalscombinaties netjes in het boekje genoteerd, hierdoor zal het team in de komende training extra aandacht leggen op de bekende staffels.

De vijand was deze keer het keurig in de middenmoot gepositioneerde 5e team van Libero’99. Bij het warmlopen was al duidelijk dat we ook van deze tegenstander weinig te duchten zouden hebben. Ook onze scheidsrechter was deze mening toegedaan en besloot dat 10 minuutjes met een balletje gooien wel voldoende was en begon de wedstrijd stipt om 1300 uur. Voor ons natuurlijk geen probleem aangezien we dan ook eerder aan de teamborden patat kunnen beginnen.

In de eerste set liet Libero toch zien aardig te kunnen volleyballen en wist zelfs tot halverwege deze set een kleine voorsprong te houden. Toen waren de spieren inmiddels voldoende losgegooid, ging het passen beter en kreeg Libero minder vat op onze service. De kleine achterstand werd ongedaan gemaakt  en middels een 25-21 eindstand werd de set binnengebracht.

Zoals gebruikelijk werd, door teamcaptain Hans, in de tweede set het halve team gewisseld. Door de gebruikelijke miscommunicatie die dit teweeg bracht wist Libero opnieuw een kleine voorsprong te nemen. Maar zoals al eerder dit seizoen duurde de verwarring slechts enkele punten. De mouwen werden opgestroopt en door enkele flitsende buitenaanvallen werd ook deze set met 25-19 binnengesleept.

In de derde set werd de andere helft van het team gewisseld. Door al deze wisselingen kon Libero geen vat meer krijgen op het wervelende spel van Surf waardoor al snel een redelijk voorspong opgebouwd werd. Blokkerend werden nu ook de nodige punten verzameld en via een 25-15 eindstand was de 3-0 voorsprong een feit.

Om ervoor te zorgen dat Libero ook in de laatste set zijn teamopstelling niet kon aanpassen aan onze opstelling, werd pas op het laatste moment besloten wie er deze set in de basisopstelling stond. Met een 3-0 voorsprong op zak werd er nu toch wel rommelig gespeeld door Surf. De pass liep niet meer waardoor onze spelverdeler overal in het veld de ballen vandaan moest halen. Ook een time out bracht nauwelijks verbetering in het spel waardoor halverwege de set besloten werd om, door middel van enkele wissels, de orde te herstellen. Surf wist de achterstand van enkele punten weer om te zetten in een 23-20 voorsprong en de set leek binnen te zijn. Libero gaf nog enkele stuiptrekkingen maar met 25-23 moesten ze toch hun meerdere erkennen in Surf.

Na afloop stonden natuurlijk weer de gebruikelijk snacks op het team te wachten en werd er alvast vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd, de streekderby tegen koploper NVC uit Nijkerk. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om deze topper mee te maken. Deze strijd der titanen kan eenieder aanstaande zaterdag om 1700 uur in sporthal Corlear meemaken.